Keskustellaan reilummasta yhteiskunnasta, suomeksi tai englanniksi.

Keskustellaan suomalaisesta kansalaisen perusturvasta ja reilummasta yhteiskunnasta, suomeksi tai englanniksi.

Tähän blogiin on tarkoitus koota ajatuksia ja kokemuksia suomalaisesta työttömyysturvasta ja sosiaaliturvasta. Englanninkieliset kirjoitukset ovat suositeltavia laajemman näkyvyyden kannalta, mutta suomeksi voi tietysti myös kirjoittaa. Tässä blogissa on tarkoitus tuoda esiin niin hyviä puolia kuin epäkohtiakin, mutta ei panetella nimeltä ketään. Lyhyet ja nasevat kommentit ovat parhaita.

Lopullisen määränpäämme tulisi tietysti olla uusien työpaikkojen luominen eri kokoisten ja laatuisten yritysten muodossa. Työttömyysturvalla pysyminen vuodesta toiseen ei ole hyväksi yksilölle eikä maallemmekaan – tuskin kukaan muuta väittääkään. Työttömyys saattaa kuitenkin näinä aikoina jatkua pitkään, ja jollakin on elettävä. Meidän omissa käsissämme pitkälti lienee, haluammeko tehdä Suomesta hyvinvointivaltion vai suostummeko syrjäytymään, katsellen sivusta, kun meidät ajetaan yhä ahtaammalle. Meillä on useita keinoja vaikuttaa: äänestäminen harkitusti; asioista selvän ottaminen ja tiedon levitys, jotta meille kehittyisi selkeämmät sanat ilmaista näitä ongelmia ja löytäisimme yhdessä ratkaisuja; jonkinmuotoinen yhdistyminen; kirjoittaminen netissä, omakustanteina ja lehdistössä; omien toimiemme arviointi jne.

Toivon, että tämä blogi kommentteineen voisi omalta pieneltä osaltaan auttaa parantamaan maamme kansalaisten tasa-arvoisuutta. Suomessa elää tuhansia köyhyydessä, tuhansia patistettuina ilmaistyöhön, perusteettomin syin annetuin karenssein rangaistuina, syyllisiksi havaittuina ilman oikeudenkäyntejä. Epäkohtia on paljon. Tarvitsemme rakentavia ideoita ja vapaata kokemusten ja tietojen jakamista, jotta voisimme vähitellen korjata maatamme sellaiseksi, jossa kenenkään ei tarvitse elää köyhyydessä. Kaikki on suhteellista. Suomessa ei ehkä kukaan kuole nälkään, eikä meillä ole tulvia, maanjäristyksiä eikä muita luonnonkatastrofeja, jotka muualla päin maailmaa aiheuttavat laajoja tuhoja. Suomi on maailman maista varmasti parhaita edelleen, mutta epäkohtiakin on. Poliittisiin tehtäviin valitsemamme edustajat ja virkoihin nimitetyt kansan palvelijat eivät ole osanneet luoda maastamme kaikille hyvää yhteiskuntaa. Onko meillä ideoita parantaa Suomea? Jos on, kerrotaan niistä täällä. Ennen kuin epäkohdat voi korjata, ne pitää nimetä. Siksi toivon, että tuotte tänne omia kokemuksiannekin, lyhyesti, selkeästi ja asiallisesti kirjoitettuina.

Terveisin

reilusuomi

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s