Tapaamisten äänittäminen

Muistattehan äänittää kaikki tapaamiset ja puhelinkeskustelut työvoimatoimiston virkailijoiden kanssa? Voit tehdä sen avoimesti tai salaa, etkä tarvitse kenenkään läsnäolijan lupaa. Suomen laki takaa oikeuden äänittää keskustelun, johon itse ottaa osaa. Laitonta salakuuntelua olisi se, jos esimerkiksi jättäisi äänityslaitteen päälle jonnekin ja itse poistuisi.

Minä olen saanut närkästyneitä komennuksia kääntää mp3-soittimeni pois päältä. Näin reagoi yleensä kokematon työntekijä, joka ei tunne lakia. Yleensä nauhoittamisen huomaaminen rauhoittaa keskustelua ja tekee ainakin toisen osapuolen varautuneeksi. On ikävä, jos se saa heidät liiankin varovaisiksi, ja sen takia salaa äänittäminen on ehkä suositeltavampaa. En tarkoita, että haluaisin saada ihmisiä jotenkin ansaan, vaan pahoittelen sitä, että joskus keskustelu on mennyt siihen, että virkailija ei ole uskaltanut sanoa juuri mitään omia mielipiteitään, vaan kyselee vain, mitä itse mistäkin asiasta ajattelen. Ja heillä kuitenkin voi olla monesta asiasta paljon informaatiota, jota toivoisin heidän jakavan minullekin, kun sitä pyydän.

Joka tapauksessa suosittelen äänittämistä.

Uskoisin, että työvoimatoimistotkin äänittävät ja mahdollisesti videoivat tapaamiset asiakkaiden kanssa. Jos he eivät niitä äänitä, haluaisin tietää, miksi.

Advertisements

One thought on “Tapaamisten äänittäminen

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s