Toisinajattelijat ja orjatyö

Työvoimatoimiston järjestämiin työllistämiskursseihin kuuluu nykyään pakollisena orjatyötä, eli palkatonta työharjoittelua. Harjoittelupaikkaa täytyy kurssilaisen hakea itse. Harjoitteluun viedään mukana lomake, johon kurssilainen ensin listaa omat “oppimistavoitteensa” ja “motivaationsa” kyseisestä toiminnasta. Jos siihen kirjoittaa: “Työvoimatoimisto pakotti minut kurssille ja ilmaiseen työharjoitteluun, eikä minulla ole muita tavoitteita kuin saada aika kulumaan nopeasti”, saa karenssia, koska työnantaja saa huonon vaikutelman työnhakijasta eikä todennäköisesti ota häntä myöhemmin työhön – edes palkatta. Työnhakijan on siis nöyryytettävä itsensä ja väitettävä, että hänellä on ammatillisia tavoitteita ja että hän uskoo ja toivoo, että tämä työssä oppiminen auttaa häntä saavuttamaan nuo tavoitteensa. Vaikka hän tietäisi omasta ja muiden kokemuksesta, että hän saa korkeintaan lisää orjatyötä kyseisestä paikasta, ei koskaan palkkatyötä.

Tämähän muistuttaa kiinalaista systeemiä aivopestä toisinajattelijat ja pakottaa heidät sitten julkisesti tunnustamaan virheensä ja kiittämään aivonsa pesijöitä hyvästä puhdistustyöstä; nyt hän ymmärtää, miten väärässä hän oli. Jos hän ei suostu muuttamaan kantaansa tai teeskentelemään mielenmuutosta, hänet vangitaan uudestaan tai suljetaan mielisairaalaan. Ehkä Suomi ottaa pian oppia tästäkin. Nyt Suomen työvoimatoimisto vain rankaisee karensseilla, eli tukien leikkauksilla tai katkaisuilla. Rangaistuksen saattaa joskus välttää menemällä jollekin höpökurssille näpräämään koristeita vessapaperirullista.

Verratkaapa muuten joskus, millaisia rangaistuksia Suomessa saa pahoinpitelystä ja millaista toisinajattelusta ja orjatöihin menosta kieltäytymisestä.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s