Työttömyyden perussyyt

1. Työntekijöiden palkkaamisesta on tehty liian kallista ylisuurten palkkojen ja ylisuurten sosiaali- ja vakuutusmaksujen takia. Huonoista työntekijöistä eroon pääseminen on myös vaikeaa ja kallista. Vanhemman työntekijän palkkaamisen estäminen on varmistettu sillä, että heistä on tehty työnantajalle muita suurempi taloudellinen riski.

2. Yrityksen perustaminen on tehty vaikeaksi ja kalliiksi, jopa mahdottomaksi, varsinkin yhden hengen yrittäjille; muuten moni työllistäisi itsensä pienimuotoisesti, ainakin osa-aikaisesti, vähitellen ehkä kokoaikaisesti. Se estetään eväämällä työttömyysturva välittömästi siltä, joka on rekisteröinyt toiminimen. Tämä on älyttömyyden huippu.

3. Yritysten verotus on mielivaltaista ja kohtuutonta. Verotoimisto on kaatanut monta lupaavaa yritystä. Tämä on niitä perusongelmia, joka on korjattava, jotta Suomen yritysmaailma tervehtyisi tässä vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

Työnhakijat eivät ole millään tavalla syyllisiä mihinkään näistä ongelmista. Kuten joku äsken kirjoitti anonyymisti keskustelupalstalla: “Se, että yksiä ja samoja palkkatyöpaikkoja ei pidetä kuukausia tai jopa vuosia avoinna, todistaa, että sopiva työntekijä on aina löytynyt. Jos työttömät olisivat laadultaan heikompaa ainesta, työpaikat säilyisivät avoimina pitkään tai jopa lähes pysyvästi.”

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s