Ei lusmuille ja loisille

Minulla on ehdotus teille, jotka pidätte työttömiä työnhakijoita syyllisinä työttömyyteensä, ja nimittelette heitä lusmuiksi ja loisiksi.

Luodaan järjestelmä, jossa tällainen suoraselkäinen kansalainen voi tehdä kirjallisen, sitovan vakuutuksen, että luopuu kaikista oikeuksistaan työttömyysavustukseen nyt ja tulevaisuudessa. Halutessaan voisi sanoutua irti myös julkisen sairaanhoidon palveluista, kansaneläkkeestä, ilmaisesta koulutuksesta lapsilleen (jos hänellä on alle kouluikäisiä lapsia), ja mahdollisesti muistakin veroilla maksettavista palveluista.

Tämä lupaus olisi laillisesti sitova, eikä sitä voisi purkaa. Tai mahdollisesti sen voisi purkaa monimutkaista virkamiespompompottelureittiä pitkin. Jos anomus tukien piiriin paluusta lopulta menisi läpi, tuo aikaisemmin niistä luopunut joutuisi julkisesti tunnustamaan aikaisemman ylimielisyytensä ja syynsä, miksi nyt halusi palata yhteiskunnan turvan piiriin. Ja tietysti hän joutuisi esittämään vilpittömän anteeksipyynnön, jos oli koskaan nimitellyt työttömiä lusmuiksi.

Mitään veroalennuksia ei saisi, eikä tuilta vetäytyjä sitä odottaisikaan; hänhän toimii periaatteidensa pohjalta, ei itsekkäästi, omaa voittoa tavoitellen.

Tällä tavalla valtio voisi suunnitella tulevaisuutta keveämmin mielin, tietäessään, että on ainakin muutamia, jotka pärjäävät aina omillaan, tai ainakin uskovat niin.

Advertisements

2 thoughts on “Ei lusmuille ja loisille

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s