Tekopyhyys

Vanhoillisislamilaiset kivittävät kuoliaaksi naisia, jotka erehtyvät tekemään sen kauhean rikoksen ihmiskuntaa vastaan, että rakastavat toista ihmistä. Tappamiseen osallistujat uhkuvat pyhää vihaa ja tuntevat puhdistavansa yhteisöään huonosta aineksesta. Jotkut liittyvät kivittämiseen pelosta; toisten mielipiteen pelossa.

Suomessa yrittäminen ja työntekokin on poliitikkojen toimesta tehty lähes mahdottomaksi. Älyttömät pakkomaksut ja raporttipinot eivät kannusta yrittämään eivätkä palkkaamaan työntekijöitä nykyisen hallituksen ja nykyisten lakien vaatimalla tavalla. Jopa talkootyö suunnitellaan estää verottamalla siitä saatavaa hyötyä. Vapaaehtoistyötä ei työtön työnhakija voi tehdä, koska työkkäri ei siitä tykkkää, ja katkaisee viidensadan euron työmarkkinatuen. Samaan aikaan työkkäri pakottaa samaista työtöntä orjatyöhön. Logiikka?

Yrittäjäksi ei Suomessa uskalla ryhtyä. Missä muussa maassa yrittämisen rampauttaja on valtio? Missä muussa maassa tavallisin syy yritysten vararikkoon ja ulosottoon saattamiseen on verotoimisto ja yrittäjäeläkelaitos?

Järkevä ihminen lapioi lumia ja siivoilee mummuille käteisellä ja maksaa joulupukille ja siivoojille käteisellä ja pyrkii yksilönä toimimaan niin, että huonot, talouselämää rampauttavat lait korjataan. Se, että joku maksoi pimeänä, on ok, mutta se, että hän teki sen osallistuttuaan huonojen lakien laatimiseen ja vaahdottuaan muiden käteismaksuista, on yhtä tekopyhää kuin hänen kivittäjiensä toiminta.

Suomi. Maa, jossa siivoaminen ilman maksuja ja lomakepinoja verotoimistoon, eläkelaitokselle ja vakuutusyhtiölle on rikos. Maa, jossa toisen ihmisen maineen mustamaalaus on sosiaalisesti hyväksyttävää.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s