Kiero kysely

http://yle.fi/uutiset/rikkaat_ja_pienituloiset_ylen_kyselyssa_sosiaalituet_passivoivat_ihmisia/6995504

Ylen pikku kyselyssä viime vuoden loppupuolella esitettiin lista kieroja kysymyksiä, ja niiden vastauksia tulkittiin mielivaltaisesti. Väitettiin, että kansalaisten mielestä sosiaalituet passivoivat ihmisiä. Tässä muutama kysymyksistä kommenttieni kanssa:

“Suomen sosiaalituet johtavat siihen, että liian harva ottaa vastuun omasta pärjäämisestään.”
Just joo, äitiysrahat, ilmainen koulunkäynti, työttömyysturva ja julkinen sairaanhoito pois rikkailta, ja ne, jotka pitävät tuen saajia loisina, joutuvat allekirjoittamaan sopimuksen, että eivät itse koskaan noihin tukiin turvaudu.

“Sosiaali- ja terveyspalveluita pitäisi yksityistää nopeammin.”
Ei pitäisi yksityistää lainkaan, ei nopeasti eikä hitaasti; yksityisen vanhustentalon tai sairaalan ylin tarkoitus on tuottaa voittoa osakkeenomistajilleen, eli niiden VELVOLLISUUS on tarjota mahdollisimman halpaa ja huonoa palvelua mahdollisimman kalliilla; paras niiden näkökulmasta olisi, jos mummot luovuttaisivat vanhainkodille koko omaisuutensa ja kuolisivat heti sen tehtyään.

“Suomen pitäisi ottaa nykyistä enemmän pakolaisia.”
Pakolaiset eivät ole itseisarvo sen paremmin kuin verotuskaan on itseisarvo; pitää kysyä, mitä voimme tehdä Afrikan riiston lopettamiseksi, jotta sen kansat saavat asiansa kuntoon, eikä pakolaisiksi enää jouduta.

“Ilmastonmuutoksen torjumiseksi myös suomalaisten pitää vähentää energiankulutustaan huomattavasti.” Energiankäyttöä pitää vähentää energiavarojen hupenemisen vuoksi; ilmastonmuutos on bluffia ja suuri rahankeräyshuijaus. Energialaitokset toki hyötyisivät, jos käyttäisimme energiaa vähemmän; nehän voivat sitten nostaa kiinteitä kuukausimaksuja, jotta niiden tulotaso pysyy samana ja voitot kasvavat.

“Lakia voi rikkoa, jos oma moraali ja laki ovat ristiriidassa.”
Voi rikkoa, mutta vielä parempi on yrittää korjata huonoja ja moraalittomia lakeja.

“Joillakin ihmisryhmillä on toisia enemmän taipumusta rikollisuuteen ja häiriökäyttäytymiseen.”
Totta kai narsisteilla on tämä taipumus, mutta en suosittele heidän tappamistaan, eikä heitä kouluttaakaan voi – en siis tiedä, mitä sille ongelmalle pitäisi tehdä.

“Valtion tuella ei pidä pitää pystyssä tappiollista yritystoimintaa, vaikka työpaikkoja menetettäisiin.”
Jotkin peruspalvelut toimivat parhaiten valtion (eli meidän yhteisessä) omistuksessa – esimerkiksi posti, pankit, rautatie, satamat, tielaitos jne – joten ne pitäisi kansallistaa uudelleen; yksityisille suuryrityksille ei saa maksaa tukiaisia meidän rahoistamme, mutta yhden hengen yrityksiä pitäisi sallia aloitettavan ilman nykyisiä estoja ja rajoituksia.

“Suomessa ihmisiä holhotaan liikaa erilaisin säädöksin, yksilön vapauksia pitää lisätä.”
Tämä kysymys ei kuulu: “Sosiaaliturva pitää poistaa”. Kyllä, ihmisiltä on Suomessa viety yksityisyys ja omista asioista päättämisoikeus, ja sosiaaliturva on vain pikkuruinen korvaus vapauden menettämisestä; korjataan yhteiskuntaamme vapaammaksi ja turvallisemmaksi: se on haaste, mutta ei luovuteta toivoa.

“Lihansyöntiä pitää vähentää.”
Ehkä, maailmanlaajuisen ruokapulan takia, mutta se saattaa johtaa diabetes- ja paino-ongelmiin, jos siirrytään pelkästään hiilihydraatteihin.

“Naiset ovat Suomessa edelleen epätasa-arvoisessa asemassa miehiin nähden.”
Naiset ovat erilaisia kuin miehet; Suomessa niin miehet kuin naisetkin ovat orjuutetussa, tarkkaillussa, kontrolloidussa ja aivopestyssä asemassa; pyritään vapautumaan ja edistymään kansalaisina, ei erillisinä ryhminä. Tämä on taas tätä yritystä saattaa kansanryhmät riitelemään keskenään sen sijaan, että toimittaisiin yhdessä yhteiseksi hyväksi.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s