Yritykset palvelijoinamme

Voi olla pohjimmiltaan vain yksi syy, miksi me, yhteiskunta, sallimme ihmisten perustaa yrityksiä. Se ei ole se, että nuo ihmiset voivat sitten kerätä valtavia omaisuuksia yritystoiminnallaan, kiskomalla tuotteistaan kohtuuttomia hintoja, maksamalla raaka-aineista ja työvoimasta suhteettoman vähän ja veisaamalla viis ympäristöstä. Ainut syy on se, että yritykset jollakin tavalla auttaisivat meitä, yhteiskuntaa, voimaan paremmin; valmistaisivat tuotteita, joita tarvitsemme, tarjoaisivat työpaikkoja kohtuullisin palkoin ja eduin, tekisivät elämästämme helpompaa ja miellyttävämpää ja turvallisempaa.

Yrityksillä, jotka rikkovat tätä periaatetta vastaan, ei ole oikeutta jatkaa toimintaansa. Tämä on periaate, joka monelta suuryritykseltä on unohtunut. Meidän pitää muistuttaa heitä. Ja meidän pitää saada “edustajamme” säätämään lakeja, jotka takaavat, että tämä periaate toteutuu.

Maailma on meidän, maailman kansalaisten, ja yritysten on palveltava meitä. Me emme ole yritysten orjia ja palvelijoita ja pelkkiä tarpeettoman, kalliin roskan kuluttajia.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s