Orjat ja virkistyjät

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288758917693.html
“Loimaa aikoo ohjata puolet työllistämistoiminnasta maksetusta valtion korvauksesta kaupungin henkilökunnan virkistysrahastoon. Se uskoo, että tämä saa kunnan yksiköt innokkaammiksi ottamaan vastaan työllistettäviä.

Loimaa ei voi työllistää työttömiä oppisopimuksella tai palkkatuella, koska se on itse vähentänyt väkeään.”

Eli me veronmaksajat (ja työtönkin maksaa 20% veroa) maksamme palkkaa jo nauttiville virkamiehille siitä, että ne suostuvat ottamaan ilmaisen orjan, ja nuo virkamiehet käyttäisivät sitten meidän yhteisestä pussista saamansa avustuksen kylpyläreissuihin, juopotteluun, elokuviin ja muuhun virkistymiseen, jota he toki tarvitsevat, puurtaessaan työvoimapulan mukanaan tuomassa työruuhkassa. He iloittelevat ja rentoutuvat meidän varoillamme, kiitokseksi siitä, että suostuvat orjuuttamaan meidät!?

En hyväksy orjatyötä, mutta koko orjatyösysteemin romuttamiseksi voisimme kaikki tarjoutua vapaaehtoisiksi korvaamaan huonot ja kalliit virkamiehemme. Olisi ainakin varsin mielenkiintoista kuulla, miten he selittelevät, että kansa (eli me) mieluummin maksaa heille ökypalkkaa kuin sallii virkamiesten työn tehtävän ilmaiseksi. Kun he selittävät, että me työttömät emme nyt oikeastaan ole ihan heidän tasollaan emmekä pysty heitä korvaamaan, heidän kannattaa muistaa se, että noin meistäkin moni ajatteli ennen kuin valtion huonon taloudenpidon seurauksena menetimme työpaikkamme tai yrityksemme. Nyt me olemme uhka heidän asemalleen, ja ennen kuin he huomaavatkaan, heidät vedetään samaan kastiin meidän kanssamme. Miksi EU, ja myöhemmin se yhdistynyt yksi maailmanhallitus, jos sen sallimme tapahtua, jättäisi hallintoalueille turhia virkamiehiä? Meidän kyykyttäjämme ovat pian kyykytettyjä itsekin, elleivät he herää. Ellemme kaikki herää. On aika herätä yhteisvastuullisuuteen.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s