Itsenäisyyden muistopäivänä 2014

Ennen itsenäisestä Suomen Tasavallasta on vain muisto.

On myyty maan tuottavin, verovaroin tuetuin teollisuus ja palvelut ulkomaille pilkkahintaan, ja loput ollaan siirtämässä vinkuintiaan. Maa on muutettu yhtiöksi ja liitetty EU:iin. Kansalaiset ovat menettäneet työnsä ja pienet yrityksensä.

On löydettävä syyllinen. Se löytyykin: Työttömät.

Samalla, kun viimeisetkin toiminnassa olevat suuremmat yritykset neuvottelevat siirtymisestä halvempiin ja joustavampien lakien maihin, työttömiä osoitetaan sormella ja kysytään: “Miksi et suostu menemään töihin ja kuluttamaan, jotta saamme talouden nousuun?”

Työtön pakotetaan tukien katkaisun uhalla kuntoutukseen. Hän kaivaa ojaa ja toinen työtön täyttää ojaa. He ahkeroivat viisi päivää viikossa ja siitä maksetaan heille yhdeksän euroa päivässä. Me veronmaksajat sen maksamme. Heidän toimintansa järjestäneelle yhdistykselle tai yritykselle maksetaan vielä enemmän, kymmenestä eurosta ylöspäin, mutta silti työtön ei paranna tapojaan; ei mene palkkatöihin, ei ala elvyttää maan taloutta runsaammalla kulutuksella.

Jos kunta ei järjestä työtöntä kuntoutukseen työttömyydestään, kunnalle sälytetään maksettavaksi puolet työttömän korvauksista. Jos kunta taas kuntoutusta järjestää, se hyötyy työttömästä kymmenen euroa päivässä. Me veronmaksajat sen maksamme, anteliaina kuten aina.
Vapauden hinta

Suomen kansalaista ei vielä pakoteta orjaksi aseella uhaten. Jos hän haluaa yrittää tulla toimeen entistä vähemmällä, myydä omaisuuttaan, käyttää säästöjään, tehdä pimeitä töitä tai elää ystävien nurkissa loisimalla tai rikoksilla, hän on vapaa sanomaan “Ei” orjuudelle.

Jos me kaikki sanomme: “Orjuuden on loputtava”, se loppuu. Jos me kaikki lakkaamme ostamasta niiden yritysten tuotteita, jotka pitävät orjia. Jos me kaikki valitsemme oman vapautemme, orjuuden sijaan. Te, jotka vielä olette palkkatöissä, ja joilla vielä on pieni yritys: jos ette tunne solidaarisuutta työttömiä kohtaan, muistakaa, että verkko, jonka punomiseen olette nyt osallistumassa, pyydystää vielä teidätkin. Orjat vievät teidänkin työpaikkanne, ja tekin päädytte orjiksi. Tämä ongelma on meille yhteinen. Ratkaistaan siis se yhdessä. Sanotaan orjuudelle ei, kukkarollamme, jaloillamme, sanoillamme.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s