Sanoilla on väliä

Kun puolta miljoonaa työnhakijaa ympätään kolmeenkymmeneentuhanteen avoimeen puhelinmyyjän ja siivoojan hommaan, sitä kutsutaan ‘kuntoutukseksi’. Kun työvoimistoon haetaan typykkää kuvauksella ‘ei mitään erityisosaamista’, hänen työtittelikseen annetaan ‘TE-asiantuntija’. Kun hän ei löydä työnhakijalle töitä, työtön saa karenssia, ja asiantuntija saa bonuksen.

Jos sanoilla ei ole väliä, aletaanpa osoittaa työkkärin ja sossun virkailijoille lähettämämme (paperi)kirjeet Mielenterveyskuntoutuja Virve Virkailijalle, tai Alkoholistikuntoutuja Saara Sossulaiselle, tai Seksityönvälittäjä Kalle Kelalaiselle (korvaa nimet heidän nimillään).

Älkää suostuko orjiksi. Tarjoutukaa vapaaehtoistyöhön, jos haluatte, tai opiskelemaan, mutta älkää suostuko orjiksi. Älkää allekirjoittako mitään, missä teistä käytetään alentavaa nimitystä. Jos tuotte todistajan aktivointitilaisuuteen, älkää antako kutsua häntä ‘tukihenkilöksi’, älkääkä antako mainita sanaa ‘kuntoutus’ ilman, että vedätte sanan yli ja korjaatte sen.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s