Yhdistäytyminen

Työttömien yhdistys?
En halua liittyä orjien yhdistykseen, jossa laaditaan työvoimaministerille pitkiä lausuntoja, mitä yksityiskohtia suunnitelluissa laeissa pitäisi pikkuisen säätää, jotta työttömille tulisi muutama piste tässä uuvutuspelissä, antaen vilpillä ja ahneudella pelaavan vastapuolen silti voittaa.

En halua maksaa jäsenmaksua ryhmään, joka osallistuu orjatyön tuomiseen Suomeen. En liity järjestöön ja maksa sen johtajille palkkaa siitä, että he ovat ottaneet työttömänä olemisen asiantuntijan roolin ja esiintyvät puolestamme puhujina poliitikkojen, virkamiesten ja median suuntaan.

En halua yhdistykseen, joka näpräilee sen parissa, miten olla orja, vaan yhdistykseen, jolle orjuus on rikos ihmisoikeuksia vastaan. Se yhdistys, johon minä liittyisin, on vapauden puolestapuhuja, Suomen jokaisen vapautta rakastavan kansalaisen vapauden puolustaja. Jos liityn johonkin, sen pitää olla tasavaltaisten kansalaisten joukko, jossa kukaan ei käytä toisia hyödykseen eikä nosta itselleen palkkaa toisten kustannuksella, eikä aseta itseään heidän yläpuolelleen. Sen pitää olla joukko, johon kuka tahansa, taloudellisesta asemastaan riippumatta, haluaisi kuulua.

Työttömän ainut ongelma on se, että työpaikkoja ei ole eikä hänen anneta yrittääkään. Tähänkö auttaisi se, että hän leimaisi itsensä työttömäksi liittymällä työttömien yhdistykseen? Jos sinulla ei olisi toimivaa saksan kielen taitoa, ja kielikursseilla olisi tilaa vain kymmenelle prosentille oppimishaluisista, eikä sinun sallittaisi muuttaa Saksaan oppimaan kieltä luonnollisesti, mitä tekisit? Liittyisitkö yhdistykseen nimeltä Saksaa osaamattomat ry? Tai ryhmään, jossa sinut pakotettaisiin opettelemaan siansaksaa? Vai ryhmään, joka ajaa kaikkien oikeutta oppia vieraita kieliä? Voit tietysti myös odottaa, että jossain vapautuu opiskelupaikka. Tai voit salaa tavata maassa asuvia saksalaisia ja oppia luvatta ja kenellekään tiliä tekemättä.

Ihmisoikeusryhmä
Ihmisoikeuksia puolustava ryhmä olisi se, johon minä haluan liittyä. Ja se ei saa olla mikään byrokraattinen organisaatio, jonka päätarkoitus on taata johtajilleen palkat ja arvoaseman Suomessa ja kansainvälisesti. Sen ryhmän pitää olla pienoiskoossa se Suomi, jossa normaali vapaa ihminen haluaa asua. Näytetään maailmalle, mitä me haluamme, eikä alennuta hankkimaan elantoamme itsenimitettyinä asiantuntijoina vääryyden yksityiskohtia vatvomalla.

Minä vatvon vääryyden yksityiskohtia, mutta en edusta mitään ryhmää, johon kutsuisin muita kurjia liittymään, enkä esiinny virallisena muiden työttömien puolestapuhujana. Olen vain yksi ihminen. Jokaisella ihmisellä on oma vapautensa ajatella niin kuin hänestä hyvältä tuntuu. Jos jotain haluan, se on herätellä muita havaitsemaan oikeutensa vapauteen. Ryhmänä yksilöitä olemme vahvempia kuin kukin yksinään. Siksi toivon, että kehittelemme yhteistoimintaa haluamiamme tavoitteita kohti, monella elämän saralla, emmekä alistu siihen, että meille ja meidän nimissämme tehdään asioita, joista emme pidä.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s