Sano ‘Ei!’ TTIP:lle

https://stop-ttip.org/sign/

Tässä kerätään allekirjoituksia, jotta saataisiin lopetettua EU:n ja USA:n väliset ‘vapaakauppa’ -sopimusneuvottelut.

https://stop-ttip.org/what-is-the-problem-ttip-ceta/videos/

Tämä on EU-kansalaisaloitteen sivu tästä tärkeästä, meitä kaikkia koskettavasta asiasta. Näet täältä useita lyhyitä videoita siitä, mitä TTIP, eli ns ‘vapaakauppa’ -sopimus EU:n ja USA:n välillä olisi ja miten se vaikuttaisi yksittäisiin valtioihin ja etenkin tavalliseen kansaan.

Katsokaa varsinkin viimeinen, tunnin pitkä video. Siinä aloitteen järjestäjät kertovat tästä nimienkeruuhankkeesta ja vastaavat kysymyksiin. Vaikka asia on monimutkainen, he esittävät asian selkeästi. Jos tämän katsottuanne ette halua tällaista, tehkää kuten minäkin juuri tein ja allekirjoittakaa tämä tärkeä aloite. Tässä on asiaa niin paljon, etten pysty sitä tähän tiivistämään. Jos ette ymmärrä englantia, katsokaa yhdessä jonkun kanssa, joka ymmärtää (tässä muuten näkee taas, miten tyhmää on liittää monta erikielistä kansaa yhteen; useimmat joutuvat solkkaamaan muuta kuin omaa kieltään – ei hyvä).

Salassa valmistellun TTIP:n omassa raportissa, jota he eivät ymmärrettävästi huutele julkisuuteen, mainitaan mm se, että jos TTIP-sopimus astuisi voimaan, se aiheuttaisi ‘optimistisesti’ laskien ainakin miljoonan työpaikan menetyksen Euroopassa. Kuinkahan moni noista olisi Suomesta?

EU:ssa toimivat ulkomaiset suurfirmat saisivat ‘oikeuden’ haastaa yksityiseen tuomioistuimeensa maan, jonka lait tai toiminta haittaavat yrityksen mielestä yrityksen voittoja, myös mahdollisia tulevia voittoja. Tällainen oli esim Saksan päätös ajaa alas ydinvoima: 3,7 miljardin korvausvaatimus Vattenfallilta. Jos maa ei salli pohjavesiään saastutettavan myrkyillä, yritys voi viedä sen oikeuteen. USA:ssa 70% kaupassa olevista ruoista sisältää GMO:a. Jos vapaakauppasopimus tulisi voimaan, samat moskat olisi meidänkin hyllyillämme. Ja ajatelkaa, miten mahdotonta maanviljelijöidemme olisi tuottaa ruokaa, kun tyhmät ihmiset ostaisivat massatuotettua amerikkalaista gmo-moskaa. Pian olisimme täysin USA:n suurfirmojen armoilla, kun Suomessa, ja Euroopassa, ei enää tuotettaisi ruokaa.

Edes omassa kasvimaassa ei voisi viljellä puhdasta luomuruokaa, jos siementen monopoli olisi jollain usalaisella firmalla. Julkiset palvelut pakotettaisiin yksityisiksi. Kuvitelkaapa meillekin USA-tyylinen koululaitos, vankila, vanhainkoti tai sairaala.

Aloite tehtiin syyskuussa ja se tarvitsee vähintään miljoona allekirjoitusta vuodessa. Nimiä on jo nyt yli miljoona, mutta mitä enempi, sen parempi. Vähintään seitsemästä maasta pitää olla allekirjoituksia, jotta asia kuullaan EU:ssa, ja kustakin maasta vähintään joku 50 000, eli kannattaa jokaisen järkevän suomalaisen allekirjoittaa. Asiasta haluttiin kansanäänestys, ja sitä halusi suuri määrä ihmisiä, mutta sitä ei pidetty. Tämä on nyt toinen yritys estää meille tuhoisa sopimus, josta hyötyvät vain suuryritykset, ja josta me vain kärsisimme.

Levittäkää tätä linkkiä somessa niin laajasti kuin mahdollista. Mediassa tästä ei kuule. Yritetään tiedottaa tästä, koska jos siitä ei tiedä, ei sitä voi vastustaa. Ja kuvittelisin, että jokainen, joka perehtyy tuohon hankkeeseen, kauhistuu ja raivostuu ja aktivoituu tekemään jotain sen estämiseksi. Vaikka minulle maksettaisiin miljoona, vastustaisin tätä. Raha ei korvaa puhdasta juomavettä eikä syötäväksi kelpaavaa ruokaa.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s