Kaikki töihin!

Tekisin mielelläni työtä päivän tai kaksi viikossa vaikka vanhusten kotiavustajana, kympillä tunti, työmarkkinatuen sijaan. Mutta esittääkö mikään puolue sellaista vaihtoehtoa? Ajatelkaapa. Työttömyys poistuisi, jos työmarkkinatuki korvattaisiin parilla päivällä kunnon palkkatöitä. Työt olisivat tietysti julkisella puolella, koska palkan maksaisi veronmaksaja. Sama raha, mutta työntekijän kannalta ja yhteiskunnan kannalta täysin eri sfääreissä kuin nykysysteemi.

Tiedän, ne palkan sivukulut. Ne ovat asia, jota pitäisi myös rukata, kaikilta. Minulle kelpaisi ihan hyvin se tie, että tämä valtion maksama osa-aikatyö ei kartuttaisi mitään työeläkkeitä. Minusta ei ole mitään mieltä siinä, että veronmaksajat maksaisivat toisilleen työeläkemaksuja yksityisiin eläkefirmoihin. Minulle riittää mainiosti kansaneläke sitten joskus. Siihen on oikeutettu, on sitten ollut töissä virallisesti tai ei.

Tuon osa-aikatyön ohessa pitäisi saada tehdä muutakin työtä. Miettiä pitäisi, miten siirryttäisiin valtion työstä yksityiselle puolelle, missä vaiheessa tämä valtion maksama työ loppuisi. Voisiko sen itse päättää olosuhteidensa mukaan? Olisiko jokin tietty tulomäärä rajana? Vaihtoehtoja on useita, luulen.

https://reilusuomi.files.wordpress.com/2015/04/42a1f-kuva2_some_kuntouttava_tyc3b6.jpg

Advertisements

One thought on “Kaikki töihin!

  1. Niin, tuossa olisi tietysti se vaara, että kaikki julkisen puolen työt muuttuisivat tällaisiksi osa-aikatöiksi ilman työeläke- ja lomaetuja. Mutta olisiko se yhtä paha asia kuin nykyinen massatyöttömyys? Ei minusta. Paremminkin se olisi vaikean tilanteen jakamista yhdessä. Myöhemmin, kun saamme yhteiskunnan toimimaan uudestaan, asioita voisi harkita taas.

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s