Työttömyys: sairaus vai rikos?

Työttömyys tosiaan on oire sairaasta yhteiskunnasta. Sairauden aiheuttaneet pöpöt ja virukset ovat poliitikot, virkamiehet, pankit, suurfirmojen ahneet omistajat. Onko muita taudinkantajia? Missä apu tähän epidemiaan?

Työttömiähän niitä kuntoutetaan. Onko se tauti siis heissä?

Työmarkkinoita ei kuntouteta. Tauti muhii edelleen ja tartuttaa yhä useamman. Tämän ebolan kannattaa antaa levitä, ja lääkitä sitten siihen sairastuneita katkeralla kalkilla: pakkotyötä, ilmaistyökuntoutusta, palkatonta työkokeilua, oireilusta huolimatta harjoittelua, työnäytteitä, työtoimintaa ja pakkopullaa.

Osa sairastuneista laitetaan lääkitsemaään toisia sairastuneita, ja ne, jotka on hoitajiksi asetettu, lasketaan terveiksi. Heitä on työttömyystoimistojen, sosiaalitoimistojen ja Kelan palkkalistoilla, on asiantuntijaa ja on esimiestä ja on esimiehen tarkastajan tarkastajaa – joilla kaikilla on sama ebola, mutta näyttävät terveiltä, kun hoitavat muita sairaita. Tämän taudin ei saa antaa parantua. Se työllistää niin monet.

Vai onko työttömyys rikos? Rikoksestahan sitä rangaistaan pakkotyöllä. Rikollista kohdellaan ylimielisesti, alentuvasti, pilkallisesti, agressiivisesti. Rikolliselle mätkäistään uhkavaatimuksia. Rikolliselle annetaan sakkoja. Kahden kuukauden tuen vieminen on tonnin sakko. Jos sanoo julkisesti, että ‘Kaikki rikolliset eivät ole työttömiä, mutta kaikki työttömät ovat rikollisia’, saa vain 300 euron sakot. Työttömyys on siis vakava rikos.

Onko työtön rikollinen hyväksikäyttäjä?
Onko työtön mieleltään sairas lusmu?
Onko työtön kykenemätön, osaamaton luuseri?
Onko työttömällä asennevamma?
Pitäisikö meidän pakottaa työtön lopettamaan Suomen suurtyöttömyys?
Pitäisikö meidän laittaa työtön pakkohoitoon, muiden työttömyydestä elantonsa saavien käsissä?
Pitäisikö meidän sakottaa ja sakottaa työtöntä työttömyyden rikoksestaan, kunnes työtön lopulta suostuu lakkaamaan tämän suurtyöttömyyssyövän levittämisen?
Pitäisikö meidän laittaa kaikki työttömät hoitamaan tai rankaisemaan muita työttömiä, jolloin työttömyys katoaisi kokonaan?

Vai olisiko jo aika antaa toipilaiden päästä itse jaloilleen?

 

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s