Sakinhivutus

Valtio kiristää jo kuntia pakottamaan työttömyyteen syyllistyneitä asukkaitaan palkattomaan yhdyskuntapalveluun. Keppinä on raha, mikäpä muu. Työtön saa bruttona noin 700 euroa kuussa. Tästä valtio lyö kunnan maksettavaksi 70%, ellei se laita työtöntä yhdyskuntapalveluun. Se tekee noin 500 euroa kuussa, eli noin 6000 euroa vuodessa. Pienelle kunnalle tuo on aikamoinen rangaistus. Paikkakunnan kymmenen pitkäaikaistyöttömän-taparikollisen rangaistussakko nousee jo kuuteenkymmeneen tuhanteen, millä saisi työllistettyä vaikka pari hoitajaa sinne vanhainkotiin, tai tarjottua noille kaikille kymmenelle parin päivän osa-aikaistyön normaaleine etuineen.

Jo tämä on varsin nokkelan pirullista. Yksinkertaisuuden vuoksi kuvitellaan, että Suomessa on viisi miljoonaa veronmaksajaa. Yhden työttömän tuki on 8500 vuodessa. Jaettuna viidellä miljoonalla se on 0,0017 euroa per veronmaksaja per vuosi. Kymmenessä vuodessa kukin veronmaksaja maksaa kustakin pitkäaikaistyöttömästä 1,7 senttiä. Eli kyseessä ei ole kovin suuri summa!

Kun tuo 8500 euroa laitetaan maksettavaksi työttömyyteen syyllistyneen kansalaisen kotikunnan asukkailla, summa nousee tietysti huomattavasti. Otetaan vaikka kunta, jossa on 2000 asukasta. Työttömyys-rikoksella hankittu tulo edelleen tuo 8500 euroa vuodessa. Se on nyt noin neljä euroa per kunnan veronmaksaja. Kymmenessä vuodessa se on jo neljäkymmentä euroa, joka puristetaan kunnan jokaiselta asukkaalta jokaista pitkäaikaista työttömyysrikollista kohti.

Jatkaakohan valtio samalla sakinhivutuslinjalla ja pakottaa yhä pienemmän porukan maksamaan yhä enemmän? Miten olisi seuraava skenaario:

Määrättäisiin, että jokaisen työssäkäyvän, jonka naapurustossa, kilometrin säteellä, asuu pitkäaikaistyöttömiä, lurjuksia, on tarjottava heistä ainakin yhdelle orjatyötä kotonaan, kunnes työtön suostuu lopettamaan työttömyysrikoksensa ja menee palkkatöihin. Tarjottu työ voisi olla mitä tahansa; kotiapulaisen hommia, lasten vahtimista, nikkarointia, kaarnaveneiden vuoleskelua, lehtien haravoimista, lumenluontia tai vaikka seisoskelua portin pielessä edessään kyltti: ‘Työtön’. Tärkeintä on nöyryyttää työtöntä ja valvoa hänen nöyryytystään säännöllisesti, vähintään yhtenä päivänä viikossa vähintään neljän tunnin ajan kerrallaan. Jos työssä käyvä kansalainen ei suostu tarjoamaan yhdyskuntapalvelua naapurissa asuvalle työttömyysrikolliselle, työttömän koko työttömyystuki sälytetään hänen maksettavakseen. Tämä 8500 euron vuosittainen sakko varmasti aktivoi inhimillisimmänkin naapurin kyykyttämään naapuriaan oman henkiinjäämisensä toivossa.

Poliitikot voivat vapaasti käyttää tätä ideaani. Jospa sitten suomalaisten pitkä pinna katkeaisi ja vapauttaisimme tämän maan ihmisten asuttavaksi, kun vielä osa kansasta on vasta orjuuden lievemmissä muodoissa, esimerkiksi velkaorjina tai palkkaorjina. Kovin paljon kaemmaksi emme voi edetä tähän suuntaan tällä tuhon tiellä.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s