Yhdyskuntapalvelu

Lain rikkomisesta kiinni jääneitä rangaistaan sakoilla, ehdonalaisella, vankeudella tai yhdyskuntapalvelulla. Yhdyskuntapalvelussa yksi tunti korvaa yhden vankilapäivän, eli yhdyskuntapalvelun katsotaan kai olevan vielä rankempaa kuin vankeuden. Yhdyskuntapalvelu on valvonnan alaisena tehtävää palkatonta työtä.

Yhdyskuntapalveluun voidaan tuomita, jos rikoksesta tuomitaan enintään 8 kuukauden vankeusrangaistus, syytetty suostuu yhdyskuntapalveluun ja jos syytetyn oletetaan suoriutuvan palvelusta.

Yhdyskuntapalvelu voi olla vaikkapa mummojen seuraneitinä olemista, roskien keräilyä kaduilta, tai muuta sellaista, jolla lainrikkoja saadaan valvontaan ja hänen kasvonsa tunnetuksi yhteisössään – kuten entisajan jalkapuusysteemissä. Tämän katsotaan olevan vielä nöyryyttävämpää kuin istuminen vankilassa. Yhdyskuntapalvelu taitaa kyllä perustua vapaaseen valintaan; tuomion voi suorittaa vankilan seinien sisälläkin, jos niin haluaa.

Työtönkin on nyky-Suomessa rikollinen. En ole löytänyt sitä lainkohtaa, jota työtön työttömyydellään rikkoo, mutta oletan sen kuuluvan jotenkin näin:

Rikosnimike: työttömyys.
Joka irtisanoutuu palkkatyöstä, tai joka irtisanotaan, tai joka ei muusta syystä ole palkkatöissä, vaan hakee hänelle työttömyysturvalaissa määritellyllä tavalla kuuluvaa työttömyysturvaa tai toimeentulotukea, on määrättävä sakkorangaistukseen tai yhdyskuntapalveluun. Sakkorangaistus voidaan myöntää toistuvasti, jos rikos toistuu tai jatkuu. Yhdyskuntapalvelun kestolle ei ole maksimimäärää, eikä siihen tarvita työttömän suostumusta. Harkinnan mukaan työttömän yhdyskuntapalvelu voidaan muuttaa vanhuuseläkkeeksi työttömän täytettyä 65 vuotta – jos hän kaikesta huolimatta eläisi niin vanhaksi.

Työmarkkinatuki on noin 650 euroa per neljä viikkoa, mutta sanotaan pyöristäen, että se on bruttona noin 700 euroa kuussa. Työttömän perusrangaistus on kahden kuukauden karenssi, eli tuloton jakso. Tämä siis vastaa 1400 euron sakkoja. Vertailkaapa, millaisia rikoksia köyhä kansalainen voi tehdä, ennen kuin hänelle, kiinni jäätyään, langetetaan yli 1400 euron sakot. Miten pahasti voi mukiloida, miten paljon varastaa, miten monta kertaa sanoa, että ‘eivät kaikki työttömät ole piip-piip, mutta kaikki piip-piip ovat työttömiä’? Millä tavalla voi vaarantaa toisten kansalaisten turvallisuuden liikenteessä, miten paljon ylinopeutta voi ajaa ja millaisessa humalassa? Miten paljon voi kiertää palkanmaksua? Ai niin, tuo viimeinenhän ei ollutkaan rikos, vaan normaali tapa osallistua rikollisten rankaisuun.

Työttömyys on nykyisessä totalitaarisessa Suomessa yksi suurimpia rikoksia. Meillä on oikea rikosaalto. Puoli miljoonaa kansalaista syyllistyy tänäänkin tähän rikokseen. Heitä sitten rangaistaan virkanaisten hyväsiskorinkien toimesta oikein olan takaa. Vanhainkodit ovat pullollaan rikollisia viihdyttäjiä. Mölkkypelejä kootaan ja pakataan vientiin niin että niittipyssyt rätisee. Jopa orjuudenvastaisiin yhdistyksiin haetaan näitä rikollisia yhdyskuntapalvelemaan ja tuottamaan yhdistykselle rahaa ainakin sen kymmenen euroa per päivä, joka on nykyinen veriraha orjuuttajalle. (Katso facebook/orjafirmat)

Yhdyskuntapalvelun (vankeuden vaihtoehtona) ja yhdyskuntapalvelun (työttömän rankaisuna) erot ja yhteneväisyydet:

Yhdyskuntapalvelu vankeuden vaihtoehtona:
– Yhdyskuntapalvelu on valvonnan alaisena tehtävää palkatonta työtä.
– Useimmiten määrätään törkeästä rattijuopumuksesta.
– On vapaaehtoinen vaihtoehto vankeudelle.
– Valtio ei maksa rahalahjusta hdyskuntapalvelun vastaanottavalle organisaatiolle.
– Rangaistavalle maksetaan korvausta matkoista.
– Voidaan suorittaa vapaa-aikana, opiskelun, työnhaun tai palkkatyön ohessa.
– Tekee rikollisen kasvot tunnetuksi yhteisössään.

Yhdyskuntapalvelu työttömän rankaisuna:
– Yhdyskuntapalvelu on valvonnan alaisena tehtävää palkatonta työtä.
– Määrätään lisärangaistuksena pitkäaikaisesta työttömyydestä.
– On pakollista toimeentulon menettämisen ja nälkäkuoleman uhalla.
– Valtio maksaa orjatyölaitokselle 10 euroa per orjatyöpäivä ja kunnalle jopa 6000 euroa vuodessa (perumalla sen suuruisen pakkotyöhön pakotusmaksun).
– Rangaistavalle maksetaan 9 euroa per pakkotyöpäivä.
– Rangaistavalle maksetaan korvausta matkoista.
– Tekee työttömän kasvot tunnetuksi yhteisössään.

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s