Orjafirmat

Työttömyyteen syyllistyneitä kansalaisia pakotetaan TE-toimistojen ja sosiaalitoimistojen virkailijoiden toimesta palkattomaan työhön tukien katkaisun uhalla.

Eikö olisi upea sellainen uudistus Suomessa, että saisimme nuokin virkailijat kohtelemaan kanssakansalaisiaan ikään kuin olisimme tasa-arvoisia heidän kanssaan? Kohtelemaan meitä ‘public servant’ -roolissa, avustamassa antamalla tietoa eri vaihtoehdoista ja kuuntelemalla meitä, kun kerromme, mitä haluamme apua, jos mitään? Olisi se vasta valtava muutos! Nythän he pitävät itseään hallitsijoinamme, opettajinamme, vanginvartijoinamme, hoitajinamme, ilmiantajinamme, tuomareinamme.

Miten saisimme aikaan muutoksen? Ettei kenenkään tarvitsisi tulla tukien katkaisun uhalla pakotetuksi orjatyöhön? Katsopa muuten facebook/orjafirmat. Sinne voi raportoida yrityksiä ja laitoksia, jotka käyttävät orjatyövoimaa. Listalla taisi olla jopa yhdistyksentapainen, joka muka toimii orjuuden poistamisen puolesta, mutta etsii itse palkatonta orjaa töihin! Siellä on ainakin Oulun, Heinolan ja Hämeenlinnan kaupungit ja on monta tunnettua yritystä. Orjan kannattaa ihan asiallisesti kertoa orjaksi pestaavalle firmalle, että aikoo markkinoida tätä heidän tarjoamaansa ‘työmahdollisuutta’ orjafirmat-sivuilla. Jos he kavahtavat sitä, se kertoo kaiken heidän toimintansa eettisyydestä. Jos he ovat ylpeitä tarjoamastaan ‘palvelusta’, toki he vapaaehtoisesti laittavat laitoksensa nimen tuohon listaan! Eikö?

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s