Viemäri ja tuomari

Pienen kunnan vieraileva sosiaalijohtaja ehdotti työttömyyteen syyllistyneelle kuntalaiselle, että jos hän ei suostu tulemaan orjatyöhön 20 kilometrin päähän laina-autolla, hän tulee hakemaan kotoa ja vie valvotun puuhastelun jälkeen takaisin kotiin. Orjuuttaminen on niin tärkeä toiminto joidenkin sosiaalijohtajien mielestä, että siihen voi hyvin varata hyvin palkattua virka-aikaa tunnin, pari päivässä.

Kunta hyötyy orjan pakkopuuhastelusta yli 500 euroa kuussa. Kuinka suuri osa tästä joutuisi sosiaalityöntekijän taskuun? Mutta voi olla hyvä antaa hänen toimia työttömien autokuskeina, koska se pitää hänet poissa muusta kiusanteosta.

Sosiaalijohtajan omat sanat ja paljon muuta löytyy tästä orjuutustilaisuuden tekstiversiosta: https://reilusuomi.wordpress.com/2017/02/21/orjamarkkinat/

Retriever and returner

A social welfare officer of a small municipality ordered a resident guilty of being unemployed, to commute to slave work by a borrowed car, on pain of being brought summarily before the slave masters. After four hours of supervised unpaid activity she would bring the victim back home. Some social workers consider enslaving people so important that they are prepared to reserve one or two well paid hours a day for it.

A council benefits from a slave’s forced activity by over 500 euros per month. How much of this would go into the social worker’s pocket? She might as well be allowed to do it, however, as it would keep her from other mischief.

Advertisements

2 thoughts on “Viemäri ja tuomari

    • Kirjoittelen aina, kun mieleen jotain sanottavaa juolahtaa. Jotenkin tämä koko tilanne tuntuu niin tyrmäävältä ja latistavalta, ettei aina oikein tiedä mitä sanoa. Mitä törkeyksiä alkaisi ruotia ensin? mitä motiiveja tämän orjuutuksen laatijoilla on? Mihin nämäkin uhatut pakkotoimet johtavat? Miten tästä sirkuksesta pääsisi eroon?

      Ollaanko menossa automatisoituun itseorjuutukseen, jossa työtön joutuu ‘vapaaehtoisesti’ valitsemaan orjuutuksensa ja raportoimaan siitä nettipalvelun kautta, tai muuten karenssi napsahtaa ilman, että virkailijan tarvitsee tehdä muuta kuin kerätä bonuksensa? Kuka näitä nöyryytyksen uusiotermejä keksii ja mitä kicksejä hän siitä saa: aktivointi, osallistaminen, kuntouttava työtoiminta, työelämäkokeilu, elämänhallinta, passiivituki, aktivoiva sosiaalituki jne? Ennen kuin ehdimme ruotia kunkin termin osatekijöihinsä, niskaamme heitetään uusi sanatulva. Mitähän seuraavaksi? Mitä ‘vapaaehtoisia’ toimenpiteitä meiltä aletaan vaatia orjuuttamisemme helpottamiseksi? Miten meidät saisi nujerrettua nopeammin ja tehokkaammin ja lopullisemmin? Miten meillä voisi tienata enemmän?

      Kaikkea viranomaistoimintaa tuntuu ohjaavan epärehellisyys, ahneus ja vallanhimo, ehkä myös pelko. Ja tämäkin oli nyt vihapuhetta ja valeuutisia. Millä tällaisesta voi työtön-paran parantaa? Auttaisiko pienet sakot, vai olisiko vankila paikallaan? Omaisuuden takavarikointi? Julkinen häpäisy? Kohta en pidä uskomattomana mitään.

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s