Yrittäjäksikö?

Esimerkiksi Australiassa yrittäjä voi ottaa yrittäjäeläkkeen, jos haluaa, mutta se ei todellakaan ole pakollista. Eikä siellä ole verotoimistoa, joka mututuntumalta arvioi ja ennakkoverottaa, oli tuloja tai ei! Suomessa siis kaadetaan yrityksiä näillä kahdella keinolla:

1. Kummallisella tavalla laskea, että yhden hengen yrittäjän on maksettava itselleen yrittäjäeläkettä sen mukaan, miten paljon hänen yrittäjäeläkefirman virkailijan mutulla olisi pitänyt omasta työstään maksaa jollekin olemattomalle ‘palkolliselle’. Siis että mitenkä?

2. Arvioimalla yrittäjän tulot verotoimiston virkailijan mutulla ja vaatia noita ‘verovelkoja’ vaikka ulosoton kautta, vaikka yritys olisi toiminut tappiolla tai vain juuri ja juuri elättänyt yrittäjän. Näin estetään suomalaisia yrittämästä.

Tähän sitten vielä se keino 3, jota käytetään työttömien yrittäjyyden tukahduttamiseksi: Heti, kun teet tunninkaan omaa työtä, työkkäri voi ‘harkintansa mukaan’ määritellä sinut ‘päätoimiseksi yrittäjäksi’ ja katkaista työttömyyskorvauksesi. Tämä pitää työttömät pelko rinnassa passiivisina, etteivät joutuisi puille paljaille.

Australiassa yhden hengen yrittäjän yritysVOITTO tai -tappio lasketaan yhteen hänen muiden tulojensa kanssa ja verotetaan reaalitulosta, jos sitä on. Verottomasti saa tienata, kaikista lähteistä, $18 000 vuodessa. Yrittäjäeläkevakuutusta ei ole pakko ottaa, eikä muitakaan vakuutuksia.

Nyt pitäisi vaan soveltaa tätä omaperäistä suomalaista kyykytystekniikkaa myös matalapalkkaisiin ja palkatta työskenteleviin orjiin: Verotoimiston virkailijan tulisi arvioida, paljonko sinun olisi tullut saada palkkaa, ja verottaa sinua siitä. Koska miksi verotoimiston pitäisi jäädä nuolemaan näppejään vain siitä tekosyystä, että puoli miljoonaa (tai jotain) kansalaista työskentelee ilman palkkaa tai nälkäpalkalla?

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s