Vammalla töihin

Mitähän alkava vuosi tuo työttömille työnhakijoille? Mukautuvatko yritykset tarjoamaan töitä satunnaisissa viikon pätkissä niitä kinuaville? Voisihan hakijoita ottaa ‘työkokeiluun’ – kai ne sitä viikon verran sietää. Näin voisi mahdollisesti pyörittää yritystä kokonaan tai suurelta osin ilman palkkakuluja, orjaliston naamojen vaihtumista viikoittain tuskin kukaan edes huomaisi.

Niitä vammaisten avustustöitä, joita minäkin tässä jonkin aikaa harrastin, osaa melkein kuka tahansa tehdä. Vammaisia vaan ei nykyisellään riitä kaikille. Alammekohan me työttömät työnhakijat piankin auttaa toinen toisiamme vammautumaan rahan takia? Sehän olisi win-win. Toinen voisi siitä löytää henkilökohtaisen avustajantyön, ja toinen saisi ansaitsemansa loman kyykytyksistä, kunnes kuntoutuisi takaisin työkykyiseksi työttömäksi.

Vähän raa’alta kuulostaa? Voi tuo tapahtua ilman tietoista ideointiakin, viinanhuurujen siivittämänä. Ainahan alkoholistit ovat kähinöineet ja kompuroittaneet toinen toisiaan känneissään. Siinä työllistetään Alkoa ja invatakseja ja fysioterapeutteja ja sairaanhoitajia ja lääkäreitä ja poliisejakin. Työllistätkö itse yhtä paljon väkeä kuin yksi holtiton juoppo?

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s