Mitä leikkauksista seuraa

Työttömyydestä maksettua korvausta leikattiin jo viime vuoden alusta, ja nyt leikataan lisää. Pakotetaan hakemaan ja PÄÄSEMÄÄN outoihin 18 tunnin työrupeamiin. Niitä ei tällä hetkellä ole, mutta varmaan kohta tähän ‘ongelmaan’ löydetään ‘ratkaisu’, ja tuollaisia puolen viikon keikkoja aletaan tyrkyttää työnhakijoille karenssin uhalla. Mihin tällä kaikella pyritään?

Omistusoikeuttahan on 1992 Agenda 21:sta asti pyritty romuttamaan (paitsi ökyrikkailta). Nyt ollaan kai kaivelemassa sopivaa rakoa siihen, että maaseudun omakotitaloissa asuvilta pakkohuutokaupataan omaisuus ja ajetaan säntäilemään viikon keikkojen perässä ympäri maata, missä nyt hyvävelikerholla on vuokra-asuntosijoittajia, joille pitää hommata vuokralaisia veronmaksajien varoilla.

Maaseutu yritetään tyhjentää. Siitä halutaan globaalifirmojen raaka-ainevarasto ja lomailualue, ja kohta maaseudun voi ostaa ja halvalla, kun asukkaat häädetään vuokrakasarmeihin asumistuilla asuntokeinottelijoita rikastuttamaan.

Yritykset kaatuvat, kun ne eivät enää ehdi pitää yllä toimintaansa, jatkuvassa turhien pakkohakemusten tulvassa. Ennen varakas Suomihan on käsketty köyhdyttää, ja se on tapahtumassa.

Syntyy tappeluita oman maan pakolaisten ja tänne roudattujen työttömien välillä, kun silppuhommiin ei kaikki ‘halukkaat’ pääse. Väkivaltaiset konfliktit ovat jo kauan olleet pyrkimys, koska niiden tukahduttaminen kyllä sitten osataan – sille tarvitaan vain tekosyy.

Ehkä leikkurilakia ‘lievennetään’ saadun palautteen vuoksi. Sen sijaan, että intettäisiin, että pitää olla vähintään 18 tuntia yhden viikon ajan töissä joka vuosineljänneksessä, myönnytään, että nuo 18 tuntia voi tehdä koko tarkastelujakson aikana, esimerkiksi kaksi tuntia viikossa. Näin saadaan leikkauksen uhrit katsomaan noita parin tunnin silpputöitä ikään kuin pelastuksena, vaikka ne tulevat edelleen olemaan talouden romuttajia. Työmatkoja ei korvata, joten palkka voi kulua polttoaineeseen tai bussilippuihin. Työmarkkinatuen saanti hidastuu paperisodan jaloissa.

 

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s