Keisarin uudet työt

‘Työttömien pitää aktivoitua ja ottaa vastaan työtä’, toitottavat kansalaisten rahoilla maksetuissa viroissa rötköttävät poliitikot ja virkamiehet. Näitä töitä vaan on olemassa yhtä vähän kuin niitä tyhjillä kangaspuilla ja langattomilla neuloilla kyhäiltyjä uusia vaatteita sadun keisarille. ‘Eliitti’ oli näkevinään vaatteet, jottei olisi joutunut pois viroistaan tyhminä, koska kaikkihan tiesivät, että mitä fiksumpi, sen varmemmin hän näki nuo uudet vaatteet. Pienen lapsen suusta tuli sitten totuus, kun keisari patsasteli kadulla olemattomassa asussaan: “Keisarilla ei ole vaatteita.”

Ja kansa räjähti nauramaan, ja keisari kipitti kotiin naama punaisena. Tyhjänkutojat olivat jo asiantuntijatyöstään palkkansa saaneet ja olivat muuttaneet ulkomaille ennen tuota paraatia. Siirtyivätköhän he Suomeen uusien työpaikkojen luojiksi?

Pitäisikö meidän nyt löytää jostain joku lapsi, joka havaitsee, että Suomessa ei ole töitä? Vai pitäisikö työttömien toimia kuin tuo ympäristön mielipidettä pelkäävä keisari, ja olla olevinaan töissä, vaikka töitä ei olekaan? Tuota, voisiko joku selittää, miten se tehdään?

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s