Työpaikkailmoituspula

Työpaikkojen puute luo työttömyyttä ja työttömyys köyhyyttä.

Osa-aikaisenkin työn puute leikkaa työttömän työmarkkinatukea sen viitisen prosenttia ja hänelle jää käteen enää 494 euroa joka neljäs viikko. Hänen rikoksensa: Kieltäytyi SAAMASTA osa-aikatyötä, jota tosin ei ollut saatavilla, mutta nih.

Työpaikkailmoitusten puute johtaa työttömän työnhakijan työttömyyskorvauksen katkaisemiseen kuukausiksi. Hänen rikoksensa: Kieltäytyi hakemasta tietokoneen ohjelmoijien mielestä hänen taitoihinsa sopivia paikkoja joka viikko, joita tosin ei ollut, mutta nih.

Työtöntä siis rangaistaan Suomen työpaikkojen puutteesta. Työmarkkinatuella eläminen jo sinänsä on rangaistus, vaikka toisaalta tietysti kiitollisuuden aihe, koska voihan sillä pysyä leivän syrjässä kiinni, juuri ja juuri. Jotkut saavat lisäksi asumistukea ja/tai toimeentulotukea, mutta eivät toki kaikki.

Osa-aikaisten, noiden pari tuntia viikossa töiden puutteesta tämä hallinto näkee hyväksi rangaista työtöntä sen viitisen prosenttia tuesta leikkaamalla, eli työttömän tuloilla se on noin 24 euroa, eli se vastaa jalankulkijan saamaa rikesakkoa tieliikennerikkomuksesta.

Työpaikkailmoitusten puutteesta työtöntä rangaistaan vielä rajummin, vaikka siihenkään hän ei voi itse mitenkään vaikuttaa. Jos viikottainen pakkohakeminen työtori-hakukoneen kautta tosiaan läväytetään niskaamme, ja sopivia töitä ei siihen ole listattu haettavaksi, työtöntä rangaistaan kuukauden, kahden tai kolmen kuukauden työttömyyskorvauksen menettämisellä, eli 500-1500 euron ‘sakolla’. Ylinopeutta ajaminen yli 15 k/h aiheuttaa ‘vain’ 200 euron sakon. Voimme siis nähdä, että avointen työpaikkailmoitusten puute on TYÖTTÖMÄN VIKA ja suuri rikos – tämän hallinnon mielestä.

 

Advertisements

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s