Työkykyinen vai ei

Viime aikoina on kuulunut kommentteja ihmisiltä, jotka ovat hakeneet työkyvyttömyyseläkettä ja hakemus on hylätty sillä perusteella, että heidät on katsottu työkykyisiksi. Toisaalta työkykyisiä ihmisiä pakotetaan karenssilla uhkaillen ‘kuntouttavaan työtoimintaan’, joka on lain mukaan tarkoitettu vain työkyvyttömille ja heillekin vain omasta suostumuksestaan.

Olisiko nyt hyvä keino työttömien hakea työkyvyttömyyseläkettä ja sitten käyttää hylkyä ‘pakkopalvelusta’ kieltäytymisen todisteena?

Advertisements

2 thoughts on “Työkykyinen vai ei

  • Mahtaako moni jo pyöriä sellaisessa sirkuksessa: työttömyystoimisto patistaa pakolliseen sosiaali’palveluun’, koska sen mielestä olet työkyvytön ja koska julkisia varoja on niin runsaasti jaeltavana niitä tarvitsemattomillekin.

   Laitat siinä vaiheessa työkyvyttömyyseläkehakemuksen vetämään johonkin eläkeyhtiöistä, mutta ei Kelaan, koska sieltä tulee hylky liian nopeasti. Odottelet aikasi ja saat olla rauhassa työttömyyskorvaustesi leikkailuilta. Päätös saapuu aikanaan: eläkehakemuksesi on hylätty, koska olet työkykyinen.

   Kun työttömyystoimisto iskee niskaan seuraavan kerran, kiikutat heille eläkelaitoksen todistuksen työkyvykkyydestäsi. Työttömyystoimistolla ei kuitenkaan ole tarjota sinulle töitä, joten he yrittävät taas uhkaillen ja pakottaen kiristää sinut ‘kuntouttavaan työtoimintaan’ työttömyyskorvauksesi katkaisun uhalla. Vaadit tuon päätöksen perusteluineen kirjallisena, mutta jos virkailija kieltäytyy antamasta Viranomaispäätöstä, litteroit käydyn keskustelun ja liität sen seuraavaan työkyvyttömyyseläkehakemukseesi.

   Eläkelaitokselta tulee hylkäävä päätös. Sirkus pieni pyörii.

Your comment - Sinun kommenttisi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s