Suomen Valtio Oy

Yksityistäminen ja yhtiöittäminen on ollut muotia Suomessa ja maailmalla jo kauan. Suomen tasavallasta tehtiin yhtiö jo vuoden 1994 alusta; Suomen Valtio/Alv, Y-tunnus 0986674-0. Meille tosin ei muistettu kertoa. Meille ei kerrottu, että emme enää ole kansalaisia. Voiko yhtiöllä olla kansalaisia?

Yhtiöllä on osakkeenomistajia, rahoittajia, asiakkaita ja osakkeita. Voiko olla osakkeenomistaja tietämättään? Voiko olla osakkeenomistaja yhtiössä, olla saamatta siitä osinkoa ja maksaa veroa yhtiölle, ikäänkuin se olisi edelleen Suomen tasavalta?

Asiakkaita toki olemme yhtiössä ja sen monissa tytäryhtiöissä. Työtön on asiakas Kansaneläkelaitoksessa, Työvoimatoimistossa ja Verotoimistossa. Entinen kansalainen on nyt asiakas monessa yhtiössä, jotka Suomen tasavallassa olivat esimerkiksi tielaitos, posti, puhelinlaitos, koulut, sairaalat, rautatiet, postipankki. Oliko sähkölaitos joskus yhteisessä omistuksessa? Omistiko kansa minkään nykyisistä vakuutusyhtiöistä? Onko vesilaitos nykyään meidän omistamamme vai onko sekin jo luovutettu pois? Palveleeko poliisilaitos Suomen Valtio/Alv:a vai kansaa? Entä puolustusvoimat; onko sen tehtävä taata meille vapaus (vielä joskus) vai onko se yksityinen armeija? Takaako oikeuslaitos suomalaisille perustuslailliset oikeudet vai toimiiko sekin hyötyperiaatteella, Suomen Valtion tytäryhtiönä? Edustavatko poliitikot meitä vai ovatko he Suomen Valtion palkkarenkejä?

Miksi piti yksityistää Suomi? Amerikassahan perustettiin korporaatio nimeltä US jo 1871, mutta kenelle tuli mieleen tehdä meidänkin maastamme sellainen? Kuka sitä vaati? Kuka siitä hyötyi? Miksi siitä ei ole puhuttu? Tarjosiko jokin pankki Suomelle lainaa, sillä ehdolla, että maa yksityistettäisiin? Eikö tämä ole sen luokan asia maalle, että siitä olisi pitänyt järjestää kansanäänestys? Vai oliko lainan toisena ehtona, että kansalle ei kerrottaisi?

Vai onko Suomen Valtion Y-tunnus vain muodollisuus, joka helpottaa laskutusta? Mutta vaikka yhtiö olisikin yhtiö vain muodollisesti, pitää sillä kai olla myös omistaja, muodollisesti. Kuka se on? Onko kansan ennen yhdessä omistamia palveluja yhtiöitetty ja yksityistetty sen takia, että niitä on voitu myydä yksitellen ulkomaille, ja Suomen Valtion omaisuudeksi jää pelkkä maa-ala. Ai niin, metsälaitoskinhan jo taidettiin yksityistää. Mitä Suomen Valtio/Alv, Y-tunnus 0986674-0, sitten käsittää? Pelkän nimen yritysrekisterissä? Ihan muodollisesti vain? Nimen, jonka voi myydä jollekin, ihan muodollisesti tietysti? Tai se voi siirtyä pankin omistukseen, kun Suomen Valtio tekee konkurssin.

Mikä on Suomen tasavallan kansalaisten asema tässä kuviossa? Olemmeko me yleisöä? Osakkeenomistajia? Vai olemmeko me Suomen Valtion ottamien pankkilainojen pantti? Mitä arvoa meillä on? Me emme omista edes kiinteistöjämme, koska nehän viedään meiltä heti, kun lakkaamme maksamasta kiinteistöveroja – eli emme omista niitä todella. Yksi asia meillä vielä on: työpanoksemme. Onko meistä Suomen Valtio/Alv:lle mitään muuta rahallista hyötyä kuin meidän työpanoksemme?

Jos yhtiömuotoinen Suomen Valtio hyötyy meistä vain työmme kautta, ymmärrän hyvin, miksi niin suuri osa meistä halutaan saada töihin ilman palkkaa. Hyötysuhde on valtava. Vielä jonkin aikaa osa kansaa on pidettävä hyvillä palkoilla, ja käyttää heitä enemmistön kurissapitoon. Kun palkaton työ on juurrutettu yhteiskuntaan pysyvästi, ja riittävän suuri osa kansalaisia – ihmisiä, asiakkaita – on niin alistettu ja heikennetty, ettei heistä enää ole vaaraa, voidaan vartijoiden palkkoja tuoda alas ja siirtää heistäkin yhä kasvava osa orjiksi. Tuloksena on virtaviivainen, kustannustehokas yhtiö, jota voi ylpeästi markkinoida sijoittajille:

‘Myydään toimiva yritys EU:n pohjoisrajoilta. Erittäin luonnonkauniilla paikalla, hyvät liikenneyhteydet vesitse, maitse ja ilmateitse muualle Eurooppaan ja maailmalle.
Hyvin koulutettu työvoima (Human Resources -osasto on myynnissä erikseen, katso alla olevaa ilmoitusta ‘Koululaitos myytävänä’), kuitenkin palkkakulut erittäin pienet. Suuri osa työskentelee ilman palkkaa, ja uusi omistaja voi myös vapaasti saneerata heitäkin ulos, jos tarpeen – mitään entisten työntekijöiden jatkuvaa työllistämisvelvoitetta ei ole. Kauppaan kuuluu noin 400 000km2 maapinta-alaa, josta suuri osa hyvin hoidettua metsää, 200 000 järveä, monipuoliset mineraalivarat, ja mikä tärkeintä, runsaat puhtaan juomaveden pohjavesivarastot. Käytä nyt tätä tilaisuutta ostaa pala historiaa – tämä tarjous ei tule toistumaan. Kauppaan kuuluu noin viisi miljoonaa kiinteistöä, yksityinen vartijalaitos nykyaikaisin asein. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, voi mainita lähellä pintaa kulkevan peruskallion; se tarjoaa ovelalle sijoittajalle mahdollisuudet luoda ennen näkemätön varastointisysteemi vaikkapa ydinvoimalajätteen pitkäaikaiseen turvalliseen säilytykseen. Hinnasta voidaan neuvotella – tuo omat aseesi tai pankkiirisi mukaan neuvotteluihin. Jos tarvitset kauppaan lisärahoitusta, voimme järjestää sitä työntekijöiltämme, tytäryhtiömme kautta (tämäkin tytäryhtiö on nyt myytävänä, katso alla oleva ilmoitus ‘Verotoimisto’). Ehdoton luottamuksellisuus taattu.’

Kuulostaa sijoitukselta, josta ei voi kieltäytyä.

One thought on “Suomen Valtio Oy

Your comment - Sinun kommenttisi